Αισιόδοξα Μηνύματα για τη Χώρα

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε πρόσφατα σε ομιλία του πρόσφατα νέα στις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Ωστόσο, δεν παράβλεψε να τονίσει τα αισιόδοξα μηνύματα για τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις ελπιδοφόρες συνθήκες και στα μελλοντικά σχέδια για την Ελλάδα. Αναμένονται φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως επίσης και πρόσθετα μέτρα ανακούφισης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού, οι εποχές της λιτότητας και των σκληρών μέτρων για τους Έλληνες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αντιθέτως, μπροστά ανοίγονται ευκαιρίες σημαντικές για ανάκαμψη της χώρας. Δεν παρέλειψε ο Αλέξης Τσίπρας να αναφερθεί στο πλεόνασμα που έχει καταφέρει η Ελλάδα να επιτύχει με πολλούς κόπους, τονίζοντας πως όλες αυτές οι προσπάθειες υπήρξαν σημαντικότατες και ήρθαν μέσα από μόχθο των Ελλήνων πολιτών. Γι’ αυτό και είναι εύλογη η φοροελάφρυνση και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους πολίτες της χώρας.

Οι φοροελαφρύνσεις αφορούν τόσο τις έκτακτες και ιδιαίτερα αυστηρές εισφορές που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια, όσο και τις ασφαλιστικές εισφορές για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατ’ επέκταση ισχυροποίηση της τοπικής οικονομίας.

Προβλέποντας το μέλλον με βάση τα τωρινά στοιχεία και την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρουσιάστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος. Έχοντας φύγει από μία δεινή κατάσταση όπου η πορεία της χώρας προδιαγραφόταν σκοτεινή, τώρα τα νέα δεδομένα την έχουν τοποθετήσει ανάμεσα στις χώρες με τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον μέσα στην Ευρωζώνη.

Στην ίδια ομιλία, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε το γεγονός ότι η χώρα διαθέτει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό είναι σαφώς ένα πλεονέκτημα, το οποίο θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί η Ελλάδα προς όφελος της. Διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων, το μεγαλύτερο και διαχρονικότερο στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση είναι πλέον η ισχυροποίηση του λιμανιού του Πειραιά στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά.