Ασφαλιστικά & Οικονομικά Κριτήρια για το Κοινωνικό Μέρισμα

Το κοινωνικό μέρισμα αποτελεί μία ανάσα για χιλιάδες Έλληνες πολίτες. Ως εκ τούτου, η ανακοίνωση του κοινωνικού μερίσματος είναι πάντοτε σημαντικό νέο. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με το όνομα “κοινωνικό μέρισμα” πρόσφατα νέα, όπου ο κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να ενημερώνεται άμεσα και γρήγορα για το αν δικαιούται να το καρπωθεί. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ακόμη περισσότεροι πολίτες από την προηγούμενη φορά θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν έως και 650 ευρώ.

Σίγουρα πρόκειται για μια μεγάλη ελάφρυνση και μια ένεση οικονομική για πολλούς συμπολίτες. Σε μία περίοδο όπου τα πάντα φαντάζουν ακριβά και η λιτότητα ακόμη συνεχίζεται, τα αισιόδοξα μηνύματα που λαμβάνει η χώρα μέσα από τέτοιες ελαφρύνσεις είναι σημαντικά. Όπως μπορεί εύλογα κάποιος να υποθέσει, τα κριτήρια υπαγωγής στο κοινωνικό μέρισμα είναι κυρίως οικονομικά. Σύμφωνα λοιπόν με την ασφαλιστική κατάσταση και το φορολογητέο εισόδημα του καθενός για το έτος 2017, θα γίνεται αντίστοιχα η αποδοχή ή η απόρριψη του αιτήματός του για το κοινωνικό μέρισμα.

Το ποσό φυσικά θα διαφέρει αισθητά και όπως αναφέρθηκε πιο πάνω θα αγγίζει μέχρι και τα 650 ευρώ. Είναι εξίσου σημαντικό να τονιστεί το γεγονός ότι πλέον οι φιλοξενούμενοι δεν απορρίπτονται από τη διαδικασία της αίτησης για κοινωνικό μέρισμα. Αντιθέτως, καλούνται και εκείνοι να συμπληρώσουν την αίτησή τους και να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους αναλογούν.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάσα που θα δοθεί σε χιλιάδες Έλληνες πολίτες, μέσα από αυτή τη διαδικασία. Υπάρχει η πρόβλεψη να διευρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο αριθμός των ατόμων που δικαιούνται και λαμβάνουν ένα τέτοιο έκτακτο μέρισμα. Οικονομικά, όσο χαλαρώνει η επιτήρηση και όσο μεγαλύτερο το πλεόνασμα για τη χώρα, τόσο συχνότερα θα ανακοινώνονται και θα γίνονται πράξη τέτοια εγχειρήματα.

Η αξιολόγηση της κάθε αίτησης θα γίνεται άμεσα και ο ωφελούμενος θα ειδοποιείται, έτσι ώστε να κατατεθούν τα χρήματα που δικαιούται σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό.