Είναι Βιώσιμο Πλέον το Ασφαλιστικό Σύστημα της Χώρας;

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για την Ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν το ασφαλιστικό της σύστημα. Ακόμη και κατά την περίοδο που η οικονομική κρίση δεν είχε χτυπήσει την πόρτα της χώρας, υπήρχαν πάντοτε φωνές που αντιτάσσονταν σθεναρά και καταπολεμούσαν το συγκεκριμένο σύστημα. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν μπορεί κανείς να αποφανθεί με σιγουριά αν αυτό που γέννησε τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν η ίδια η δομή του συστήματος ή η κακοδιαχείριση των ασφαλιστικών πόρων. Είναι πολύ δύσκολο να ξεχάσει κάποιος τα σκάνδαλα με τα αποθεματικά των ταμείων, άλλωστε, καθώς και τα προβλήματα που αυτά δημιούργησαν.

Ωστόσο, αυτό που κανείς δε φαίνεται να ξεχνά στην ελληνική κυβέρνηση είναι η βελτίωση των στοιχείων σε σχέση με τα ασφαλιστικά ταμεία. Πιο συγκεκριμένα, εκδόθηκε πρόσφατα εκτενής ανακοίνωση πρόσφατα νέα από την ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Το έτος 2018 υπήρξε σημαντικό, ως προς την πορεία προς τη βιωσιμότητα του τομέα της ασφάλισης. Μετά από αρκετά χρόνια γεμάτα αβεβαιότητα και χωρίς ένα σταθερό περιβάλλον όπου μπορεί να επιτευχθεί ανάπτυξη, πλέον ο κλάδος των ασφαλίσεων προχωρά με σίγουρα βήματα προς το μέλλον.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η κυβέρνηση φέρεται να κατηγορεί την αντιπολίτευση αναφορικά με τις δηλώσεις των εκπροσώπων των υπολοίπων κομμάτων. Αντί να χειροκροτείται λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση για την πορεία ανάκαμψης που επιχειρεί μέσα σε αντίξοες συνθήκες, η αντιπολίτευση επιμένει στις στείρες κατηγορίες. Από τη μεριά της η ελληνική κυβέρνηση εμμένει στο σχέδιό της για προστασία και ενίσχυση των συνταξιούχων, καθώς και του συνόλου των Ελλήνων πολιτών. Πρόκειται για ένα στοίχημα που, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, έχει ήδη επιτύχει μέσα στο 2018.

Φυσικά και το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα είναι πολύπαθο και η επιτυχία δεν πρόκειται να φανεί από τη μία μέρα στην άλλη. Θέλει αρκετό χρόνο και σκληρές προσπάθειες, όπως ακριβώς αυτές που κάνουν οι Έλληνες πολίτες όλα αυτά τα χρόνια.