Επικρατεί συχνά λανθασμένα η άποψη ότι το ακριβότερο είναι αυτομάτως και το καλύτερο. Αυτό ισχύει σχεδόν σε κάθε κομμάτι της ζωής και επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Με βάση αυτό το δεδομένο καταλήγουμε συνήθως να αγοράζουμε ένα προϊόν που είναι ακριβότερο, καθώς προφανώς θα είναι και το καλύτερο. Στις υπηρεσίες, η κατάσταση είναι παρόμοια. Όμως, υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάτι τέτοιο δεν ισχύει απαραίτητα. Η ασφάλιση ακινήτου είναι μία τέτοια περίπτωση.

Μπορείτε να μειώσετε αισθητά τα ασφάλιστρα για το ακίνητό σας, εάν είστε αρκετά συνετοί και προχωρήσετε σε μια ενδελεχή έρευνα αγοράς εκ των προτέρων. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε τη δυνατότητα να συγκρίνετε τις διαφορετικές προσφορές και να αποφασίσετε, λαμβάνοντας υπόψη και το κόστος της ασφάλισης. Φυσικά, η τιμή δεν θα πρέπει να είναι ο μοναδικός παράγοντας επιλογής μιας ασφαλιστικής προσφοράς. Εντούτοις, οφείλετε να την συνυπολογίσετε πριν την τελική σας απόφαση.

Επιπλέον, είναι απαραίτητη η αξιολόγηση των παρεχομένων υπηρεσιών σε κάθε πρόγραμμα ασφάλισης. Η κάλυψη δε γίνεται να είναι ίδια σε κάθε περίπτωση. Αν λοιπόν ένα πακέτο ασφάλισης σας φαίνεται οικονομικό, αναλογιστείτε αν το εύρος των καλύψεων που προσφέρει σας ικανοποιεί απόλυτα. Σε διαφορετική περίπτωση, διακινδυνεύετε αρκετά. Ως εκ τούτου, οι καλύψεις που συμπεριλαμβάνονται σε κάθε πακέτο είναι εξαιρετικά σημαντικές και θα πρέπει να τις λαμβάνετε σοβαρά υπόψη.

Τέλος, είναι εξίσου ζωτικής σημασίας να αναλογιστείτε το κύρος της εταιρείας που προσφέρει την ασφάλιση κάθε φορά. Μια εταιρεία με μακρά ιστορία στο χώρο και με αποδεδειγμένη ποιοτική εξυπηρέτηση σαφώς και υπερέχει. Όταν συγκρίνετε εταιρείες, μην καταδικάζετε μια νέα επιχείρηση στην αγορά. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι μια αξιόλογη και πλήρως πιστοποιημένη εταιρεία στο χώρο των ασφαλίσεων δε θα κερδίσει πόντους.

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη, είναι σίγουρο ότι θα καταλήξετε στην πιο συμφέρουσα επιλογή για την ασφάλιση του ακινήτου σας. Καλή έρευνα αγοράς λοιπόν και καλή επιτυχία στην τελική σας απόφαση!