Ώρα Μηδέν για τα Ανασφάλιστα Οχήματα

Μέχρι τώρα φαίνεται πως όσοι δεν είχαν ασφαλίσει το όχημά τους μπορούσαν να μην υποστούν συνέπειες. Όμως, πλέον η κατάσταση άλλαξε και μάλιστα ριζικά. Συγκεκριμένα, στη διαδικτυακή πύλη του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μπορεί ο καθένας να συνδέεται και να ενημερώνεται για τον αντίκτυπο της μη κάλυψης των οικονομικών υποχρεώσεων για το όχημά του.

Μέσα από συγκεκριμένα ειδοποιητήρια πρόσφατα νέα που έχουν δημιουργηθεί για κάθε ανασφάλιστο όχημα, οι ιδιοκτήτες τους θα μαθαίνουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν. Για να μην υποβληθούν στην πληρωμή του προστίμου, θα πρέπει να ασφαλίσουν άμεσα το όχημα και να καλύπτουν τυχόν τόκους υπερημερίας και άλλες οικονομικές εισφορές. Αν δεν προβούν στις εν λόγω πράξεις, τότε είναι εύλογο ότι θα χρεώνονται μέσα από το λογαριασμό τους στο Υπουργείο Οικονομικών.

Φυσικά και αυτή είναι μία πράξη που αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό. Η μάστιγα με τα ανασφάλιστα οχήματα δε φαινόταν να καταλαγιάζει σε καμία περίπτωση. Ως εκ τούτου, πολλά ήταν τα προβλήματα που δημιουργούνταν μέσα από την κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων. Αυτό το φαινόμενο επιδιώκει η κυβέρνηση να καταπολεμησει, αυξάνοντας την ίδια στιγμή τα έσοδα που λαμβάνει μέσω της ασφάλισης των αυτοκινήτων, μηχανών και λοιπών οχημάτων.

Δεν είναι σίγουρο εάν δοθεί κάποια περαιτέρω περίοδος χάριτος στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων. Οι κίνδυνοι όμως που ελλοχεύουν στην περίπτωση κυκλοφορίας ανασφάλιστου οχήματος είναι ιδιαίτερα μεγάλοι. Συνεπώς, ως μέτρο βαίνει προς την σωστή κατεύθυνση. Φυσικά και η οικονομική κρίση έχει συντελέσει στην αύξηση αυτού του φαινομένου. Σε μια κοινωνία με ευημερούσα οικονομική κατάσταση, αυτές οι περιπτώσεις θα ήταν σαφώς λιγότερες. Όμως ακόμη και η ενδεχομένως δεινή για κάποιους πολίτες κατάσταση δεν μπορεί να υπερκεράσει το ρίσκο που παίρνει ο κάθε οδηγός, κυκλοφορώντας χωρίς την απαιτούμενη ασφάλιση.

Μάλιστα, οι ασφαλιστικές εταιρείες για αυτό το λόγο έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα θελκτικά προγράμματα και οικονομικά πακέτα ασφάλισης. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης των προγραμμάτων κάθε μήνα.